Produktnummer 24240-295 Kategori

JERN(II)SULFAT 7H 1 KG

Beskrivelse

Jern(II)sulfat, FeSO4·7H2O, tidligere kalt jernvitriol eller vitriol, er det mest brukte jernsalt. Det er lysegrønt. Ved oppvarming avgis krystallvannet i trinn via tetrahydrat og monohydrat til vannfritt FeSO4.

Jern(II)sylfatene oksideres lett til treverdige jernsulfater. En mer luftbestandig jern(II)forbindelse er Mohrs salt: (NH4)(SO4)2· 6H2O. Saltet løst i vann redusere nitrat og brukes til kvalitativ påvisning av nitrat ved at det mørke brune kationet [Fe(H2O)5NO]+ dannes i løsningen.

Jernsulfat er tilgjengelig kommersielt i store mengder som biprodukt i stål- og titanproduserende industri og utgjør et viktig utgangspunkt for fremstilling av andre jernforbindelser, bl.a. berlinerblått til fremstilling av blekk, som middel mot ugress, i farge- og garveriindustrien, til konservering av tre, for fotografiske formål, til desinfeksjon og desodorisering av avfallsstoffer (binder hydrogensulfid og ammoniakk), i veterinærmedisinen (som bloddannelsesmiddel og adstringerende middel ved munn- og klovsyke) m.m.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “JERN(II)SULFAT 7H 1 KG”

Spørsmål om dette produktet?

Våre leverandører

Vi sørger for at alle våre kunder skal være trygge på at alle varer de handler gjennom oss, overholder strenge krav til kvalitet, miljø og etikk.

JERN(II)SULFAT 7H 1 KG
kr1,00